Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Έλα μαζί μας...

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΦΟΡΑ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟ
ΜΙΑΣ «ΦΛΟΓΑΣ» ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ
ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΑ,
ΚΑΙ... ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΚΟΤΟΣ:

Σε πίκραναν πολλοί στο στίβο της ζωής,
η άγνοια σε κράτησε μακριά μας,
στο ψέμα αν ψάχνεις την αλήθεια
δεν θα βρεις
άκουσε τους ψιθύρους της καρδιάς μας:

Έλα μαζί μας σ’ έν’ άλλο στίβο
δώσε την ψυχή σου στο Χριστό,
έλ’ αδελφέ στης αρετής το στίβο,
χάριζε καρδιές στον ουρανό.

Σκυταλοδρόμοι αγάπης θα είμαστ’ αθλητές
στ’ άστρα τα ψηλά ιδανικά μας,
του έργου του Χριστού εμείς συνεχιστές
θα έχουμε για πάντα σύνθημα μας:

Έλα μαζί μας...


Τι ήταν αυτοί οι αρχαίοι αυτοί θεοί; Ήταν λέει, στον Όλυμπο!

Η αλήθεια είναι ότι ήταν μεν ανύπαρκτοι ως θεοί, αλλά ήταν υπαρκτοί ως ανώτερες του ανθρώπου δαιμονικές δυνάμεις. Γι' αυτό και ο Χριστιανισμός στη διάδοσή του συνάντησε ισχυρότατη αντίσταση και διωγμούς ακόμη!.. Χριστός Ανέστη, συνέλληνες αδελφοί!.. Και οι δαίμονες, «όπου φύγει - φύγει», και με την «ουρά» τους κάτω από τα σκέλια τους. Χριστός ανέστη! Και οι νεοέλληνες, πιστεύουμε πια στον αληθινό Θεό, και όχι όπως οι πλανεμένοι αρχαίοι (αλλά και πολλοί ακόμη, σημερινοί, των θρησκειών της Ανατολής), σε ψεύτικους θεούς και σε ξόανα - είδωλα δαιμονικά.

Κάποιοι τώρα θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στην ειδωλολατρία; Ή μήπως οι αρχαίοι δεν ήταν ειδωλολάτρες; Ήταν, διότι πίστευαν ότι τα αγάλματα, ήταν κατοικία των διαφόρων «θεοτήτων» που εικονίζανε.

Διαβάζω στην Εγκυκλοπαίδεια του Χάρη Πάτση να λέει για τα «ξόανα», τα οποία δεν τα διαχωρίζει από τα «είδωλα», ότι: Τα ξόανα, είναι αρχαίο είδος αγάλματος (ομοίωμα και όχι εικόνα), καμωμένο από ξύλο. Αυτά τα είδωλα - ξόανα (χοντροκομμένα κατασκευάσματα από κορμό δέντρου), οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι... έπεφταν από τον ουρανό! Γι' αυτό τα ονόμαζαν «διηπετή», ότι δηλαδή τα πετούσε ο Δίας!!! Και αυτά, είχαν μέσα στους ναούς τους, μέχρι που έφτασαν στην κατασκευή αγαλμάτων από μάρμαρο. Και στα είδωλα (λέει το ίδιο λεξικό), σύμφωνα με την πίστη των αρχαίων, κατοικούσαν οι «θεότητες» εκείνες, τα ομοιώματα των οποίων και αποτελούσαν!!!

Και μέσα στον σκοτισμό της πολυθεΐας τους οι αρχαίοι Έλληνες, ειδωλοποίησαν και όλα τα εγκληματικά, τα ανθρώπινα πάθη της ατιμίας, και γι' αυτό μεγάλα πνεύματα της εποχής εκείνης όπως ο Σωκράτης, αμφισβήτησαν τους ψεύτικους θεούς, και έγιναν έτσι συνεργοί του αληθινού Θεού στην προετοιμασία του κλίματος για την αποδοχή του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου.

Δηλαδή, πέρα από αυτήν την πλάνη τους οι αρχαίοι Έλληνες, ξέπεσαν τόσο, ώστε απέδιδαν στους πολλούς ψευτοθεούς τους, και όλες τις δικές τους ανηθικότητες! Αυτό, έκανε τους αρχαίους Ίωνες φιλόσοφους να ξυπνήσουν, και να φωνάξουν ότι είναι αδύνατον οι θεοί να είναι και... κακοποιά στοιχεία!!!

Οι αρχαίοι λοιπόν, έκαναν το λάθος να λατρέψουν είδωλα (πέτρινα, ξύλινα, μαρμαρένια), δηλαδή την ύλη, τα κτίσματα, διότι δεν γνώριζαν τον Κτίστη, τον Ένα και αληθινό, τον Δημιουργό, τον «άγνωστο Θεό»!.. Δεν γνώριζαν για την προ του ανθρώπου δημιουργία του άυλου και πνευματικού κόσμου των αγγέλων. Δεν γνώριζαν για την αποστασία του Εωσφόρου και για τους αγγέλους που τον ακολούθησαν. Και έτσι, οι αρχαίοι πρόγονοί μας, έπεσαν στην παγίδα του Διαβόλου (και των δαιμόνων του) με τον Δωδεκαθεϊσμό. Στην ίδια παγίδα που πέφτουν, εντελώς αδικαιολόγητα σήμερα, και οι αρχαιολάτρες, και οι νεοεποχίτες, και οι σατανιστές.

Και ας σταματήσει πια αυτό το παραμύθι ότι η αντιειδωλολατρική τοποθέτηση, είναι επίθεση κατά των προγόνων μας! Γενικά, όσοι εκφράζουν την «ευλάβεια» στο Δωδεκάθεο και στις προλήψεις που το συνοδεύουν, ξεχνούν πως οι πρόγονοί μας εγκατέλειψαν την πλάνη της ειδωλολατρίας όταν βεβαιώθηκαν ότι η αλήθεια είναι ο Χριστός, ο «άγνωστος Θεός»! Αυτός, που με τόση λαχτάρα περίμεναν.

Διαβάζω στο εγκυκλοπαιδικό λεξικό: «Η πολυθεΐα, ήταν η θρησκεία των ανατολικών λαών: Ελλήνων, Ρωμαίων, Γερμανών, Σλάβων κ.ά. Πρώτοι όμως οι Έλληνες φιλόσοφοι και ιδιαίτερα ο Ξενοφάνης και ο Ηράκλειτος καυτηρίασαν το φαινόμενο της λατρείας των ειδώλων»!

Η σοφία λοιπόν των προγόνων μας, κορυφώθηκε στη συνάντηση με τον Χριστό. Γι' αυτό, οι πραγματικοί υβριστές των αρχαίων Ελλήνων είναι οι νεοειδωλολάτρες: όσοι προσπαθούν απεγνωσμένα να αναβιώσουν παγανιστικές θρησκευτικές δοξασίες. Υβριστές, διότι οι τόσο οι «Αχρίστιανοι» αρχαιολάτρες, όσο και οι «Χριστιανοί» τυπολάτρες των ημερών μας, αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να συμπορευτούν με την προγονική μας σοφία.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αρχαία θρησκεία ήταν μιά νηπιακή κατάσταση, ασ πούμε. Άλλωστε ήταν λαϊκή. Οι φιλόσοφοι απεδοκίμαζαν τους θεούς, Ολύμπιους και μη.Τόσο έφτανε το μυαλό τους, τέτοιους θεούς κατασκεύαζαν. Να έχουν και πάθη ανθρώπινα, για να δικαιολογούν οι άνθρωποι τα δικά τους¨αφού ο Δίας είναι μουρντάρης κλπ. γιατί να είναι κακό να είμαι κι εγώ...και πάει λέγοντας.
Όμως υπήρχε και η προσδοκία των εθνών. Φωτισμένα μυαλά, διέβλεπαν τι έπρεπε ή επρόκειτο να γίνει. Στον Προμηθέα Δεσμώτη, βλέπουμε καθαρά την προτύπωση του Χριστού, και της ανθρωπότητας που υποφέρει. Η προφητεία της Ηούς, αν θυμάμαι καλά, που έλεγε πως μόνο αν Θεός κατέβει στον Άδη μπορεί να σε σώσει κλπ. Οι αρετές της αγνότητας, της παρθενίας υπήρχαν στη συνείδηση του λαού. Βλέπε "Παρθενών", το σπουδαι ότερο μνημείο. Η κόρη του Αριστοτέλη, όταν ρωτήθηκε από τον πατέρα της ποιό χρώμα αγαπούσε, είπε" 'το κόκκινο, διότι είναι το χρώμα της ντροπής, η οποία διαφυλάττει την αγνότητα". Να μην μακρυγορούμε. Τώρα ενηλικιωθήκαμε, πάλι στα νήπια θα γυρίσουμε;

Ανώνυμος είπε...

οι αρχαίοι "λάτρευαν" ξύλα,μάρμαρα κ.λπ. Τι νυχτωμένοι μακριά είσαστε εσείς οι φανατικοί χριστιαναραίοι!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζεται, το... Έλα μαζί μας.

http://xairete.blogspot.com/2010/03/blog-post_25.html

Ανώνυμος είπε...

Το Ιερό τού ουράνιου Δία που βρέθηκε στο Δίον Πιερίας το καταστρέψατε ή ΟΧΙ ακόμη; Τώρα γιατί οι "ειδωλολάτρες" ούτε καν προσκυνούσαν ενώ οι χριστιανοί έχετε σκουπίσει δρόμους και σοκάκια (παναγία της Τήνου) στην φυσική σας στάση που υποδηλώνει και την καταγωγή σας! Δεν θέλω να συνεχίσω, ζήστε τις ψυχωτικές δοξασίες σας, την προσπάθεια να συμβιβάσετε τα ασυμβίβαστα και αφήστε μας εμάς να γελάμε με τα καμώματά σας. Και ένα tip δώρο. Ο Σωκράτης κυνηγήθηκε και τιμωρήθηκε επειδή δεν ήταν υποστηρικτής της Δημοκρατίας. Ήταν υπέρμαχος της αριστοκρατίας. (Είμαι σίγουρος, ΑΛΛΟ σκεφτόσαστε).

P. MICHALOPOULOS είπε...

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1200423833353627