Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Σαϊτοπόλεμος


24/4  
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών μετά από έλεγχο συνέλαβαν δυο άτομα ηλικίας 35 και 28 ετών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν 4620 και 1950 κροτίδες αντίστοιχα, τις οποίες προόριζαν για πώληση.
 


http://assets.in.gr/AssetService/Image.ashx?c=7124699&r=0&p=0&t=0&q=85&w=800&v=1
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
70χρονη θα ανάψει την πρώτη σαΐτα

Άλλη μία χρονιά η 70χρονη Αντωνία Πετρόγιαννη θα ανάψει πρώτη απ΄ όλους τη σαΐτα της, παρέα με τον γιο και τον εγγονό της
«Από μικρό κορίτσι έβλεπα τον πατέρα μου να φτιάχνει στο σπίτι μας βεγγαλικά, τις σαΐτες. Μου άρεσε να τον παρακολουθώ και να τις ρίχνει την Κυριακή του Πάσχα, γι΄ αυτό και μπλέχτηκα κι εγώ. Παιδιά, εγγόνια και δισέγγονά του πήραμε την παράδοσή του και τη συνεχίζουμε...».
Στα εβδομήντα της χρόνια, φέτος θα τηρήσει και πάλι κατά γράμμα το έθιμο. Η κ. Αντωνία Πετρόγιαννη θα μπει άλλη μία χρονιά μπροστά στον σαϊτοπόλεμο, το άναμμα του καλαματιανού βεγγαλικού, της γνωστής σαΐτας. Ανήμερα του Πάσχα στις 7 το απόγευμα, στη δυτική παραλία (γήπεδο παλαιών σφαγείων) της πόλης, ντυμένη, όπως πάντα, Μπουμπουλίνα καπετάνισσα, θα ανάψει πρώτη απ΄ όλους- «έτσι, για το καλό», όπως λέει στα «ΝΕΑ»- τις σαΐτες της, που φτιάχνει ο γιος της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: