Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

ο Ποσειδώνας

ΔΙΑΒΑΖΩ:

ο Ποσειδώνας

Ηταν πιο μουρντάρης κι απ' τον Δία, τον μεγαλύτερο του τον αδελφό· δεν άφηνε θηλυκό - για θηλυκό! Μέχρι και τη γιαγιά του πήδηξε: Ναι, τη γιαγιά του τη Γη! Απ' αυτό το φρικαλέο αιμομικτικό ζευγάρωμα γεννήθηκε ο γίγαντας Ανταίος που βασίλεψε στη Λιβύη.

Ο θεός, αφού κουτούπωσε τη γιαγιά του, μετά πήδηξε και την αδελφή του τη Δήμητρα. Για να τον αποφύγει η θεά της γονιμότητας μεταμορφώθηκε σε φοράδα και προσπάθησε να κρυφτεί σ' έναν στάβλο. Ο δικός μας την κιαλάρισε, το 'παιξε άλογο κι έτσι, και εκείνη δεν τον ψυλλιάστηκε. Διεστραμμένη ούσα, σκέφτηκε: «Δεν έχω ξαναπάει με άλογο, λες να 'χει φάση;».

ΚΙ ΕΤΣΙ έλαβε χώρα, αγαπητοί μου, η νέα αιμομιξία απ' την οποία γεννήθηκε ένα τρομακτικό κοριτσάκι που οι μυημένοι στα μυστήρια της Δήμητρας το αποκαλούσαν Κυρά ή Δέσποινα κι ένα άλογο, ο Αρίωνας, που σκεφτόταν και μιλούσε σαν άνθρωπος. Ετρεχε πιο γρήγορα κι απ' τον Βουκεφάλα και χάριν αυτού, ως γνωστόν, σώθηκε ο Αδραστος όταν τον καβάλησε στην εκστρατεία του κατά των επτά αρχηγών της Θήβας.

ΕΙΧΕ ψυχολογικό πρόβλημα ο Ποσειδώνας από τότε που 'θελε να τον καταπιεί ο πατέρας του ο Κρόνος, γι' αυτό το έπαιζε άλογο και έτσι, η μάνα του η Ρέα για να τον γλιτώσει, είχε τυλίξει στα σπάργανα ένα αλογάκι και το 'χε δώσει στον άντρα της να το καταπιεί: 
«έφαγες τον Δία και δεν χόρτασες φαταούλα! Αντε φάε λοιπόν και τ' άλλο το παιδί». Μετά τον έκρυψε ανάμεσα σε κάτι πρόβατα και μέχρι να μεγαλώσει παρίστανε τ' αρνί...

ΑΠΗΥΔΗΣΕ η γυναίκα του η Αμφιτρίτη μ' αυτόν τον ανωμαλιάρη! Δεν του 'κανε πια σκηνές όπως η κερατούκλα η Ηρα στον αδελφό του τον Δία. Τι να κάνει η γυναίκα; Ο θεός μας έβγαινε απ' τη θάλασσα και κυνήγαγε με την τρίαινα τις φοράδες... 

Μέχρι και τη Μέδουσα πήγε και πήδηξε. Η οποία βεβαίως ήταν κουκλάρα, αλλά μόνο απ' την μέση και πάνω...

ΓΙΑΤΙ ανήκε στη γενιά των Κενταύρων κι ήταν αλόγα από κάτω... 

Ο θεός της θαλάσσης μεταμορφώθηκε πάλι σε άλογο και την «πήρε» δίπλα στο ναό αυτής της σπασίκλας της παρθενόπης· της θεάς Αθηνάς. Η ξενέρωτη κουκουβάγια θίχτηκε και μεταμόρφωσε την Κενταυρούλα τη Μέδουσα σε απαίσιο τέρας. Ευτυχώς, να λέτε, που το σκότωσε αργότερα ο Περσέας.
ΝΑ μου πεις τώρα εσύ που τα ξέρεις όλα: «γιατί ανέλαβε ο Ποσειδώνας τη θάλασσα και δεν πήρε τον Όλυμπο;» 

Πλακωθήκανε τ' αδέλφια, κάνανε κλήρωση και έπεσε το... φιλέτο στον Δία. Ο μεγάλος χαμένος ήταν ο Πλούτωνας που του 'λαχε ο Κάτω Κόσμος...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/05/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: